EU

Tegningen er gengivet med tilladelse fra Lars Andersen www.lars-a.dk

Bjørn Willum har tidligere været EU-korrespondent for dagbladet Information og skriver fortsat om EU-stof. Her er et udpluk.

Vestager: ‘Situationen i dag er helt uholdbar’. Læs min interview-artikel om Margrethe Vestagers kamp mod Big Tech, der var på coveret af DJØFbladet i oktober 2019.

EU-chefens højre hånd. Læs min interview-artikel om EU-systemets formentlig mest magtfulde embedsmands­post, danskeren Jeppe Tranholm-Mikkelsen, i DJØFbladet i maj 2015.

Er Frankrig EU’s næste problembarn? Læs min artikel om Frankrig, der blev truet af milliardbøder for at overtræde EU’s budgetregler i DJØFbladet i februar 2015.

“Jeg har fuldstændig frie hænder.” Læs min interview-artikel om Margrethe Vestager kort efter hun tiltråde som EU’s konkurrencekommisær i DJØFbladet i januar 2015.

Bankernes nye modspiller. Læs min artikel om ngo’en Finance Watch, der blev til fordi medlemmer af Europa-Parlamentet blev trætte af, at lobbyister fra banker og hedgefonde ikke fik modspil i Bruxelles. I Magasinet Finans i februar 2012.